Joenpenkan O-pentujen vanhemmille jalostuspalkinnot

Share |

Maanantai 8.4.2024 - Marja J


FI KVA-L FI JVA SE JVA Joenpenkan Aito-Artturille, Pyrylle (V-05 V-07 Freunds Kaneelboom & FIN KVA-L Rowanberrie's Feenix) on myönnetty 7.4.2024 Suomen Mäyräkoiraliiton pronssinen käyttöjalostuspalkinto.

Tämän rotujärjestön palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä ja palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä näitä toivottuja käyttöominaisuuksia.

Pisteissä huomioidaan koiran ensimmäisen polven jälkeläiset ja yksittäisen jälkeläisen kohdalla huomioidaan yhden koelajin tulokset. Jälkeläisellä tulee olla vähintään näyttelytulos Hyvä ja yksittäisen jälkeläisen maksimipistemäärä on 12 pistettä.

Pyryllä on 5 pentuetta ja jälkeläisissä on kaksi jälkivaliota, LUT- ja LUME-valio ja lisäksi jälkeläisillä on VAHI-, MEJÄ- ja MÄAJ-tuloksia. Jos halutaan korostaa mäyräkoiran monipuolisuutta, olisi hyvä ottaa huomioon muutkin kuin vain yhden koelajin tulokset.

Pyrylle pisteet tulivat jälkivalioilta FI JVA Koivukujan Pipsa, FI JVA Joenpenkan Oona-Onnenapila, FI KVA-L FI KVA-M Setsun Marru sekä Merkaleen´s Dennisin mejä- ja näyttelytuloksista. Muilla jälkeläisillä on näyttelytuloksia, mutta ei käyttötuloksia.

Jalostuspalkinnosta kuuluvat kiitokset niille Pyryn jälkeläisten aktiivisille ja innokkaille omistajille, jotka ovat halunneet harrastaa koiransa kanssa ja osallistuneet eri lajien kokeisiin ja näyttelyihin.

Musu_ja_Pyry.JPG

Musu ja Pyry

Onnittelut myös Musulle Jokitien kenneliin

Joenpenkan O-pentueen vanhemmilla on nyt tuplajuhlat sillä Pyryn lisäksi SML palkitsi pronssisella käyttöjalostuspalkinnolla myös O-pentueen emän Musun, CurlyCo Where Is My Fox (C.I.B. FI KVA-L FI MVA EE MVA Ilko von der Dachsschluch & CurlyCo Sweetie Fox). Musu saa palkintonsa tyttöjensä Kuuran ja Roihun (Jokitien Syysaamu ja FI JVA Joenpenkan Oona-Onnenapila) koe- ja näyttelytulosten perusteella. Onnittelut myös Musulle ja kotiväelle Jokitien kenneliin.  

Pyryn emälle Noralle, FIN KVA-L Rowanberrieś Feenix on myönnetty 2013 hopeinen ja 2011 pronssinen käyttöjalostuspalkinto Joenpenkan A- ja E-pentujen koe- ja näyttelytulosten perusteella. Sijoitusnarttu FI KVA-L FI KVA-A KVA-J FI JVA Joenpenkan Ehtoisa-Emma sai vuonna 2015 pronssinen käyttöjalostuspalkinnon Joenpenkan I-pentujen koe- ja näyttelytulosten perusteella.

kakku2.jpg

Juhlittiin Jokitien kennelin väen kanssa jo vähän etukäteen

SML - jalostuspalkinnot

Joenpenkan O-pentue - Musun ja Pyryn onnenpentue täyttää 8 vuotta - onnittelut!

Joenpenkan_Onnenpennut.jpg

 

 

Avainsanat: jalostus, jalostuspalkinto, Musu, Pyry, CurlyCo Where Is my Fox, Joenpenkan Aito-Artturi, O-pennut